uge_38_Mob_Hero.jpg
uge_38_Tablet_Hero.jpg
< TILBAGE TIL BLOG  

Facebook tester ny Snapchat-killer i Danmark

Onsdag aften den 13. september blev appen Bonfire frigivet på iTunes og Google Play i Danmark (links i bunden af indlægget). Kun i Danmark, faktisk. Facebook har eksklusivt valgt Danmark som testland for denne nye konkurrent til Snapchat.

Vil Bonfire generobre de unge til Facebook?

Facebook prøver (igen) at slå Snapchat af pinden og holde brugere i Facebookuniverset. De har allerede indført lignende features på Instagram, men det er altså ikke nok.

Hvad er Bonfire så?

Bonfire er grundlæggende en live multiskærms-video app, hvor du kan snakke med vennerne, mens du har mulighed for at bruge de velkendte filtre og AR-animationer, du kender fra Snapchat og Instagram. Man kan kalde Bonfire en form for Skype med et AR-lag.

Der er et tydeligt fokus på at holde de glade farver, som man kender dem fra Snapchat. Til gengæld er navigationen noget lettere end på Snapchat (når man lige starter appen op).
I Bonfire samler man vennerne, eller bare én ven, og kan snakke sammen om alt og ingenting, mens man iklæder sig fantasifulde elementer, som vi kender dem fra Instagram og Snapchat.

b1.png    b2.png    b3.png
Billeder fra vores egen test på Nørgård Mikkelsen

Hvorfor tester Facebook en ny app i Danmark?

Et par gode bud kunne være, at vi er det største Facebookland i verden (fordelt på antal indbyggere). 3,6 millioner profiler kan vi mønstre her i landet. Det er alligevel en del.

Ingen ung i Danmark går glip af Facebook
94% af 16-24-årige har en profil på Facebook. Og det er netop dem, Bonfire henvender sig mest til. De er den aldersgruppe, der elsker Snapchat og bruger den så hyppigt, at de ikke rigtig gider Facebooks produkter så meget længere. De unge er der skam stadig, men deres antal af daglige besøg falder og falder. Derfor skal de selvfølgelig være de første i verden til at teste Bonfire. 

Bonfire er trafiktung, men Danmark kan klare det
Danmark er verdensmester i internet. Hele 97% af danskerne har adgang til internet i hjemmet. 95 % har adgang til mindst 10Mbit download og 1 Mbit upload, hvilket gør os ideelle som forsøgskaniner til en, lidt trafiktung, app som Bonfire. 
3G-nettet er spredt ud over landet, hvilket gør, at vi aldrig er langt fra en god forbindelse. Live videostream er ikke det letteste at have kørende på en mobiltelefon. Igen er Danmark et godt udgangspunkt. Vi er simpelthen så glade for de nyeste smartphones med store processorer, at Bonfire som oftest vil køre rimelig glat for brugeren.

Smartphones findes i over 80% af alle danske hjem.

Mit første indtryk af appen er fornemmelsen af en gennemført app med hurtighed og interessante features.
Jeg koblede mig hurtigt på med min Facebookprofil og fandt en ven, der også havde Bonfire. Billedet gik hurtigt igennem, og vi kunne begynde at snakke sammen.

Bonfire virker som et godt bud på at samle yngre brugere i et andet univers end Snapchat. Vil den stjæle trafikken fra Snapchat? Det er svært at forudse. Men ingen vil benægte, at brugerne muligvis er begge steder, men ender med kun at bruge den ene. Jeg glæder mg til at følge med i udviklingen. 

Jeg vil have Bonfire nu! Hvor finder jeg den?

iTunes: https://itunes.apple.com/dk/app/bonfire-group-video-chat/id1240352476?l=da&mt=8 
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.bonfire  

Hvis du vil vide mere om, hvordan vi arbejder med sociale medier hos Nørgård Mikkelsen eller hvordan du kommer i gang med det - så ring til os. Og vi finder den rigtige løsning til dig!

Social Media-Specialist
Steffen Kjærulff - 27476040 - steffen@nmic.dk

< TILBAGE TIL BLOG  

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV